Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > Welke rijschool kies je?

Welke rijschool kies je?

  • alain
  • Blog
  • No Comments

Den Haag alleen telt al meer dan 175 rijscholen. De keuze is reuze, maar waar doe je goed aan? Hoe weet je nu dat een rijschool goed is en dat je de juiste keuze maakt? In dit blog bespreken we waar je op kunt letten bij het kiezen van een goede rijschool en waarin een goede rijschool zich onderscheidt van een minder goede, of zelfs een slechte.

Waar moet een goede rijschool aan voldoen?

Kwalificaties
Een goede rijschool beschikt over gekwalificeerde instructeurs die de juiste certificeringen hebben. Vraag gerust naar hun WRM pas.

Succesratio
Een hoog slagingspercentage kan een indicatie zijn van de kwaliteit van de lessen. Dit percentage is vaak te vinden op de website van het CBR. Die kun je gewoon bekijken en kijk dan vooral ook eens naar het aantal afgenomen praktijkexamens.

Lesprogramma en flexibiliteit
Goede rijscholen bieden lessen aan die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Of je nu een beginnende of een wat meer ervaren leerling bent, de lesmethoden moeten aangepast worden aan jouw niveau.

Flexibele lestijden
Kies een rijschool die flexibele lestijden aanbiedt, zodat je lessen kunt volgen op momenten die jullie beiden goed uitkomen. De lestijden worden altijd in overleg afgestemd.

Voertuigen en faciliteiten
De auto’s moeten in goede staat zijn en regelmatig worden onderhouden. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een beter leerproces.

Transparantie en klantenservice
Goede rijscholen zijn transparant over hun prijzen en eventuele bijkomende kosten. Zorg dat je volledig geïnformeerd wordt, voordat je je bij een rijschool inschrijft. Let ook eens op hoe de rijschool omgaat met vragen en problemen. Hoe nemen ze de telefoon op? Word je vriendelijk te woord gestaan? Is er überhaupt een kantoor waar je langs kan? En een tip van ons: kijk uit voor pretpakketten! Goedkoop is vaak duurkoop en als het te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak niet waar!

Extra’s en voorbereiding
Een goede rijschool biedt niet alleen praktijklessen aan, maar helpt je ook bij de voorbereiding op je theorie-examen en kan de leermiddelen hiervoor aanleveren. Vaak kun je ook gratis op afspraak toetsen laten afnemen en bestaat er de mogelijkheid voor een evt. ondersteunende cursus. Zelfs een privé leraar is mogelijk.

Waarin onderscheidt een goede rijschool zich?
Rijscholen vinden het zelf ook lastig om nog onderscheidend te zijn. De concurrentie is moordend en de goede lijden vaak onder de minder goede. Er is echter wel een aantal zaken, waardoor een goede rijschool positief opvalt en helpend kan zijn bij het maken van een keuze. We noemen er een paar:

Individuele feedback: goede rijscholen geven na elke les gedetailleerde feedback over je voortgang en wat je kunt verbeteren.

Betrokkenheid: een goede instructeur toont interesse in je leerproces, stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens de lessen.

Vaste instructeurs: continuïteit is belangrijk in het leerproces. Probeer een rijschool te vinden, waar je steeds les krijgt van dezelfde instructeur, zodat je niet telkens opnieuw hoeft te wennen aan een andere manier van lesgeven of een andere persoonlijkheid.

Positieve beoordelingen: lees online reviews en vraag naar ervaringen van anderen. Mond-tot-mondreclame zegt veel over de kwaliteit van een rijschool. Vraag familie, vrienden of collega’s eens naar hun ervaringen met een rijschool. Hun bevindingen zijn vaak betrouwbaar.

Bovenstaand lijstje met onderscheidende punten is Rijschool Fly-over ten voeten uit. We voegen er graag nog iets aan toe:

Lesovereenkomst: Bij ons zijn er twee mogelijkheden voor betaling: per les betalen, of via een lesovereenkomst. We hebben geen pretpakketten! De lesovereenkomst is per direct opzegbaar, zonder bijkomende kosten. Fly-over laat je alleen maar betalen voor de lessen die je nodig hebt. Heb je lessen al betaald, maar blijkt gedurende het rijlesproces dat je ze niet nodig hebt, dan krijg je het lesgeld terug. Hierdoor ben je baas over eigen geld. Hierin zijn we écht uniek!

Conclusie
Bij het kiezen van een rijschool is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de prijs. Kwaliteit, ervaring en persoonlijke aandacht zijn belangrijke factoren en kunnen je rijervaring positief beïnvloeden. Door goed vooronderzoek te doen en vooral bij jezelf na te gaan, wat je belangrijk vindt, vergroot je de kans op een succesvolle en fijne rijopleiding.

De tijd die je er vooraf insteekt, betaalt zich dubbel en dwars terug. Immers: de kans dat je je rijbewijs in één keer haalt en snel veilig de weg op kan, wordt groter en daarmee bespaar je tijd en dus geld!