Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > Het aantal doden in het verkeer is explosief gestegen

Het aantal doden in het verkeer is explosief gestegen

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Uit het nieuws: Verkeersdoden stijgen explosief
Het aantal doden in het verkeer is explosief gestegen. In 2022 kwamen er 737 mensen om het leven, een toename van bijna 27 procent ten opzichte van 2021. Vooral onder de 75-plussers vielen de meeste slachtoffers. Als fietser zijn zij vaak kwetsbare verkeersdeelnemers, maar ook onder de automobilisten is het aantal dodelijke slachtoffers fors gestegen. Het aantal bestuurders dat onder invloed van alcohol of drugs aan het verkeer deelneemt, is de afgelopen vijf jaar verdubbeld en ook het “appgedrag” onder veelal jongere bestuurders helpt niet mee aan de verkeersveiligheid. Een zorgelijke ontwikkeling…

Autorijden is een serieuze zaak
Veelal is het ook een mentaliteitskwestie: een auto is geen speelgoed, maar een moordwapen, als het in verkeerde handen komt, of als er op de verkeerde manier mee wordt omgegaan. Dat klinkt misschien hard, maar meer bewustwording op dit gebied is belangrijk en hier ligt voor rijscholen dan ook een absolute kans!

Kwaliteit staat voorop
Steeds meer komt er aandacht voor kwalitatief hoogwaardige rijopleidingen, zoals bij Rijschool Fly-Over. Via een modulair leerplan voor het behalen van je autorijbewijs, tegenwoordig RIS genoemd, wordt de lesstof in stappen aangeboden. De rijinstructeurs van Fly-Over volgen regelmatig bijscholingen om de kennis en kwaliteit up to date te houden. Deze kennis geven ze weer door aan hun leerlingen, een typische win-win situatie!