Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > Het behalen van je rijbewijs is de beste en goedkoopste investering van je leven

Het behalen van je rijbewijs is de beste en goedkoopste investering van je leven

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Het wordt steeds duurder om je rijbewijs te halen. Recent zijn de prijzen weer omhoog gegaan. En dat zal ongetwijfeld nog vaker gebeuren. Gemiddeld kost het behalen van je rijbewijs tussen de € 2.750 en € 3.500,00 (afhankelijk van het instapniveau en de leersnelheid van een leerling). Een ding staat vast: de kwaliteit van een rijschool heeft invloed op de prijs. Goedkoop is vaak duurkoop. Dit is niet anders dan bij andere producten of diensten. En als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn! Bij de keuze voor een goede rijschool wordt dit wel eens vergeten.

Theo Vuyk, eigenaar van Rijschool Fly-Over zegt hierover het volgende:
“Eigenlijk is het behalen van je rijbewijs de beste en goedkoopste investering van je leven. Je kunt je rijbewijs al halen vanaf je 17e. Stel dat je na 70 jaar nog steeds rijdt, dan heeft het je eigenlijk maar € 40,00 per jaar gekost. Zie het als een langetermijninvestering. Daar komt nog bij, dat een rijinstructeur bij je voorrijdt met een mooie auto en dat al voor ongeveer € 55,00 per uur (prijspeil 2023). Het uurtarief bij een garage is al meer!”

Deelname aan het verkeer vraagt een hoop verantwoordelijkheid. Het gaat niet alleen om de regeltjes. Je moet ervaring krijgen in de bediening van de auto, maar misschien nog wel belangrijker, je moet verkeersinzicht ontwikkelen. Hier is tijd voor nodig en vooral ook goede rijlessen van een professionele instructeur met een gestructureerde opleiding. Als rijschoolhouders hebben we een verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan het opleiden en afleveren van veilige weggebruikers. Dit zal ook positief van invloed zijn op o.a. ongelukken en verkeersdoden, want dit aantal is recent weer toegenomen.

Theo Vuyk: “Leerlingen verschillen en iedereen leert anders. Ik vraag me wel eens af, hoe het kan, dat in Nederland iedereen z’n rijbewijs kan halen. Ter vergelijking: van de vele jonge mensen die straaljager piloot willen worden, komen er maar slechts een paar door de selectie. Van mij mag de lat, zowel met de theorie- als met de praktijkexamens, best wat hoger worden gelegd. De instantie die dit zou kunnen aankaarten bij het Ministerie, is het CBR. Door hogere eisen te stellen aan rijschoolhouders, instructeurs praktijk- en theorie examens, kunnen de goede rijscholen zich onderscheiden van de minder goede en krijgen we beter opgeleide beginnende bestuurders. Al met al een WIN-WIN situatie.”

Focus op de voordelen van een rijbewijs
In plaats van slechts te focussen op de kosten van een rijbewijs, is het wellicht interessanter om te kijken, wat het je oplevert. Je hebt niet alleen een bewijs op zak, waarmee je veilig een auto kunt besturen, maar ook een vervoermiddel dat je naar verre vakantiebestemmingen brengt, of je helpt, als je je plotseling in bepaalde omstandigheden moet verplaatsen. Eigenlijk koop je hiermee vrijheid, blijheid en zelfredzaamheid en dat is onbetaalbaar!