Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > Hoe kies je de juiste rijschool? 5 tips!

Hoe kies je de juiste rijschool? 5 tips!

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

De eerste stap naar het halen van je rijbewijs is het kiezen van de juiste rijschool. En dat kan knap ingewikkeld zijn, want de concurrentie onder rijscholen is groot. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Gebruik dan onderstaande tips om rijscholen te vergelijken.

1. Kies een rijschool met een hoog slagingspercentage
Op de Rijschoolzoeker van het CBR kan je op naam van de rijschool of op plaatsnaam de slagingspercentages per rijbewijscategorie van alle rijscholen vinden. Het gaat hierbij om de uitslagen van de rijexamens in de afgelopen vier kwartalen. Kijk daarbij niet alleen naar het slagingspercentage maar ook naar het aantal examens! Een slagingspercentage van 88% bij 220 examens is een stuk indrukwekkender dan 100% bij maar 3 examens.
2. Zoek online reviews op
Kijk bijvoorbeeld op www.klantenvertellen.nl wat anderen zeggen over de rijschool die jij op het oog hebt.
3. Waag er een telefoontje aan
Dit zijn eigenlijk twee tips in één, want door de rijschool te bellen ontdek je (1) of ze goed bereikbaar zijn of niet. En (2) zo kan je ook beoordelen of ze de tijd nemen om jou persoonlijk te woord te staan. Elke leerling is anders en door een lesplan op maat te maken, kan jij zo snel en veilig mogelijk je rijbewijs halen. Een rijschool die niet de tijd neemt om naar jou te luisteren, kan jou geen maatwerk aanbod doen.
4. Vraag een prijsopgave per e-mail
Het is sowieso goed om een aanbod per mail te laten bevestigen. Ook geeft dit je de kans om rustig na te gaan of het aanbod volledig is en duidelijk. Je wilt geen verborgen kosten en/of kleine lettertjes.
5. Informeer naar de afspraken, bijvoorbeeld bij het uitvallen van een les
Een goede rijschool is transparant over de kosten en voorwaarden. Wat gebeurt er als jij een les moet afzeggen omdat je ziek bent? En als het je onverwacht tegenvalt en je wilt/moet stoppen met je rijlessen? Dan moet de overeenkomst kosteloos ontbonden kunnen worden. Lang niet alle rijscholen bieden deze service aan, dus vraag hier expliciet naar.

En dan nog één bonus-tip, voor als je je autorijbewijs wilt halen:
Kies een rijschool die de RIS-methodiek hanteert

RIS staat voor ‘Rijopleiding In Stappen’ en is een door het CBR ontwikkelde lesmethode met een duidelijke structuur waarmee je stap voor stap leert autorijden. De ervaring leert dat je slagingskans hierdoor 20% hoger is.

Ben je klaar voor het kiezen van de beste rijschool voor jou? Neem Rijschool Fly-Over dan mee in je vergelijking. Bel ons op 070 – 321 01 80 of maak gebruik van ons contactformulier.

We horen graag van je!