Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > Rijschool Fly-Over leert basisschoolkinderen alles over de dode hoek van vrachtwagens

Rijschool Fly-Over leert basisschoolkinderen alles over de dode hoek van vrachtwagens

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

De dode hoek van vrachtwagens is één van de meest gevaarlijke elementen in het verkeer. Aan de rechterkant en de voor- en achterzijde van de vrachtwagen bevinden zich plekken waar je als fietser, bromfietser of voetganger ineens onzichtbaar wordt voor de vrachtwagenchauffeur. Zo kan een vrachtwagen bijvoorbeeld rechtsaf slaan terwijl er iemand naast rijdt, en diegene aanrijden. Zo’n ongeluk heeft vaak ernstige gevolgen. Het is dus belangrijk om uit de dode hoek te blijven, dat is duidelijk.

Maar waar bevinden die dode hoeken zich nou precies? En hoe zorg je dat je daar niet belandt? Jong geleerd is oud gedaan! En daarom organiseert Rijschool Fly-Over in samenwerking met de Gemeente Den Haag speciale dodehoeklessen voor basisschoolkinderen in de regio Haaglanden.

De klas krijgt les van een echte vrachtwagenchauffeur, die als geen ander aan de kinderen kan uitleggen waar het gevaar schuilt en hoe zij zelf kunnen zorgen dat ze veilig blijven. Omdat je dit het beste leert en onthoudt door het zelf te ervaren, mogen de kinderen zelf plaatsnemen op de bestuurdersstoel van de vrachtwagen. “Wie van je klasgenootjes zie je nog en wie lijken er ineens verdwenen?” Meer weten over deze lessen? Bel of mail ons!