Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > RIS opleiding geeft de kwaliteit van rijlessen een impuls!

RIS opleiding geeft de kwaliteit van rijlessen een impuls!

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Met de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je autorijden in modules. De instructeur neemt je mee in een stappenplan. Op deze manier krijgt de rijopleiding meer structuur dan een standaard rijopleiding en leer je autorijden volgens een vast, van te voren, bepaald les- en leerplan. Dit maakt de kans dat je je rijbewijs in één keer haalt, vele malen hoger.

Bij de RIS komen de volgende vier onderdelen aan bod:
1. De auto bedienen en beheersen
2. Makkelijke acties en verkeerssituaties
3. Moeilijke acties en verkeerssituaties
4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.

Praktijk
De opleiding bestaat uit vier praktijktoetsen. De eerste twee toetsen doe je bij je RIS-opleider. De derde toets is een tussentijdse toets die je doet bij het CBR en de vierde toets is het officiële praktijkexamen. Hier ben je, tegen die tijd, extra goed op voorbereid!

Werkwijze
Je RIS-instructeur werkt met een leerlingenkaart en zelf werk je met het RIS-werkboek. Hierin zie je precies hoe ver je bent met je rijopleiding en kun je ook nog terugkijken wat je in de les geleerd hebt. Ook staat in het RIS-werkboek waar je nog aan moet werken en hoe je ervoor staat. Dat geeft ook meer rust in je hoofd.

Het enige waar we geen controle op kunnen uitoefenen, is hoe lang een Rijopleiding in Stappen duurt. Dat hangt vooral ook af van jouw eigen inzet en discipline. Rijschool Fly-Over beschikt over RIS gecertificeerde rijinstructeurs.

Zij helpen jou graag gestructureerd en veilig op weg!