Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl

Waarom je juist blij moet zijn met een zwaarder theorie-examen

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Sinds november 2019 is het theorie-examen voor het autorijbewijs verzwaard. Het bestaat niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen. En je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voor élk onderdeel een voldoende haalt. Kandidaten die nu hun theorie-examen gaan doen, denken misschien ‘potverdorie, had ik het maar eerder gedaan, dan was het makkelijker geweest!’. Dat begrijp ik, maar toch is het juist in je voordeel om deel te nemen aan dit verzwaarde examen. Het CBR toetst op deze manier namelijk nog beter of jij de cruciale onderdelen, zoals voorrangsregels, beheerst. En dat doen ze niet om jou te pesten, maar omdat het niet voor niets ‘cruciale onderdelen’ zijn. Het CBR, en wij als rijschool ook, willen graag 100% zeker weten dat jij deze regels kent. Zo voorkomen we dat je door gebrek aan kennis jouw veiligheid en die van medeweggebruikers in gevaar brengt. We willen allemaal veilig op onze bestemming aankomen toch? Dat is het allerbelangrijkste!

En er is meer positief nieuws: ook het uitslagformulier is vernieuwd. Voorheen kregen kandidaten een scherm te zien met de vragen die ze fout beantwoord hadden, maar het CBR merkte dat dit onvoldoende hielp. Vanaf nu bevat het uitslagformulier een heldere uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed de kandidaat die beheerst. Heel handig om je goed voor te bereiden op je praktijklessen of je herexamen.

Dus als jij binnenkort je theorie-examen moet doen: niet balen van deze veranderingen, maar juist extra trots zijn als je slaagt. En als je hulp nodig hebt bij je voorbereiding, bel ons gewoon. We helpen je graag!