Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl
Rijschool Fly-Over > Blog > Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Als rijschool vinden we positieve reviews belangrijk. Leerlingen of ouders die op zoek zijn naar een goede rijschool, kijken immers naar prijs, slagingspercentages, maar ook naar de waardering en baseren hun keuze vaak op deze drie zaken.

Zo af en toe glipt er wel eens een score doorheen, waar we wat minder blij mee zijn. Dat vinden we helemaal niet zo erg, want we zijn ook maar mensen met de beste intenties, maar als de reden van een review iets is, waar we het niet mee eens zijn, dan vinden we dat best lastig. Graag licht ik een praktijkvoorbeeld toe.

In één van de reviews kwam naar voren, dat we als Rijschool te streng zijn. Ouders klagen hierover en vinden, dat we leerlingen moeten laten slagen, al is het met een 5+.
Bedenk dan eens, wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Het tegenwoordige verkeer heeft veel weg van een jungle. Verkeersinzicht, het kunnen anticiperen en kennis van de borden en de verkeerstekens, is cruciaal om veilig het verkeer door te kunnen. Wist je, dat het merendeel van de jonge brommerrijders in het eerste jaar van het brommerrijbewijs een eenzijdig ongeluk heeft gehad?

Jongeren laten slagen, terwijl ze nog niet toe zijn aan een veilige verkeersdeelname, is spelen met vuur en levensgevaarlijk! Een brommerrijbewijs is vaak ook nog eens de opstap naar een autorijbewijs. Als de basiskennis en -vaardigheid bij de brommer al slecht is, duurt het behalen van het autorijbewijs alleen maar langer en tijd is tenslotte geld!

Bij Rijschool Fly-Over zijn we misschien streng, maar dat heeft een gegronde reden en we zijn rechtvaardig! Ons hoofddoel is, om leerlingen “verkeersklaar” te maken, zodat ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Veilig voor henzelf, maar ook voor de medeweggebruikers!

Als ouder wil je toch, dat je kind iedere dag veilig thuis komt?