Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl

Zes tips om te slagen voor je theorie-examen

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Tip 1: Begin op tijd
Laten we eerlijk zijn: bijna niemand heeft zin om te studeren voor een theorie-examen. Veel leerlingen stellen het daarom zo lang mogelijk uit, en raken vervolgens in de stress vlák voor het examen. Want hoe je het ook wendt of keert, het is best veel. En je weet niet welke vragen je krijgt, dus je moet álles weten. Begin daarom tijdig. Zo werk je zonder stress naar je examen toe.

Tip 2: Oefenen, oefenen, oefenen
Zoek online naar (gratis) proefexamens of informeer hiernaar bij je rijschool. Er is voldoende aanbod. Door regelmatig oefenexamens te doen, krijg je een goed beeld van je voortgang en waar je eventueel nog extra op moet focussen. Of je een vraag nou goed of fout hebt beantwoord: zorg dat je begrijpt waaróm. Alleen zo leer je ervan.

Tip 3: Ga naar buiten
Op weg naar school, werk of de supermarkt kom je een hele hoop verkeersborden tegen. Ga na of je weet wat ze betekenen. Kijk om je heen naar andere verkeersdeelnemers en wat ze doen. Weet jij wie er voorrang heeft op de kruispunten die je tegenkomt? Weet jij hoe hard je ergens mag rijden?
Je moet de regels niet alleen in je hoofd hebben; je moet ze ook kunnen toepassen in de praktijk. En waar kan je dat beter oefenen dan buiten?

Tip 4: Twijfel je? Vraag het!
Heb je het idee dat je een bepaalde tekst op verschillende manieren kan interpreteren? Twijfel je of je iets wel goed begrijpt? Neem geen risico en vraag het je rij-instructeur, die helpt je graag! Pas op met advies vragen aan ervaren bestuurders in je omgeving; veel mensen, zeker ervaren bestuurders, hebben een eigen visie op verkeersregels en die sluit niet altijd aan bij de theorie ?

Tip 5: Wees op tijd
Zo’n examen is al spannend genoeg zonder dat je je zorgen moet maken of je wel op tijd komt. Vertrek op tijd zodat je ruim van te voren op de examenlocatie bent, en zo ontspannen mogelijk aan je examen kan beginnen.

Tip 6: Doe het op JOUW manier
Hoe je het beste kunt studeren, verschilt per persoon. De één heeft meer moeite met leren dan de ander. Maar zelfs wie het leren gemakkelijk afgaat, moet de discipline opbrengen om er voor te gaan zitten, en dat lukt niet iedereen. Daarom is voor veel leerlingen onze ééndaagse theoriecursus* een uitkomst. Wat je ook doet, zorg dat het past bij jouw leerstijl. Zo heb je de meeste kans van slagen.